Gyakori kérdések

Válaszd ki, hogy mivel kapcsolatban kérdeznél?

Kurtyán Miki esküvői nyitótánc oktatás

Esküvői nyitótánc betanítás

fitt-tánc

Fitt-tánc oktatás

Kurtyán Miki és az elégedett szalagavatós osztály

Szalagavató táncoktatás

Kurtyán Miki esküvői tánctanár Debrecen

Felnőtt táncoktatás

Esküvői nyitótáncoktatással kapcsolatos gyakori kérdések:

Mit kell tudnunk a jelentkezési és lemondási feltételekről?

Ha úgy döntötök, hogy velem készültök fel az esküvői nyitótáncotokra, akkor az oldalon található regisztrációs űrlapot kérlek töltsétek ki, majd küldjétek el. Nekem sokat segítenek az ott megadott adatok, így amikor felveszem veletek a kapcsolatot, már sokkal gördülékenyebben tudjuk megbeszélni a részleteket. 

Amennyiben valamilyen oknál fogva szeretnétek lemondani az általatok lefoglalt táncórát, arra kérlek benneteket, hogy azt minimum 24 órával előtte tegyétek meg. Ellenkező esetben ugyanúgy meg kell fizetnetek a táncóra és a terembérlés díját.

Mennyire kell jó tánctudás a koreográfiák megtanulásához?

Nem mindenki született táncoló lábakkal, kivaló ritmusérzékkel, de egyszerűen végrehajtható elemekkel is látványossá lehet varázsolni a táncotokat. Higyjétek el, olyan nincs, hogy nem vagytok rá képesek. Ilyenkor inkább a félelem, izgulás, szégyellősség munkalkodik bennetek, de ezek mindegyike elmúlik az utolsó táncpróbára, meglátjátok.

Milyen egy jó tánctanár?

Egy jó tánctanárnak tudnia kell – meglepő lesz – tanítania. A jó táncos nem egyenlő a jó tanárral. Általában az a legjobb, ha mind a két téren kiváló minősítést kap. Fontos, hogy a tánctanárotok türelmes legyen veletek. Vannak párok, akik sosem táncoltak azelőtt, így idő kell ahhoz, hogy ráérezzenek a tánc ízére. Vannak, akik nagyon szégyellősek, így nekik azt kell megmutatni, hogy nincs mitől félni, ők is elég ügyesek a tánc betanulásához. A lényeg, hogy sokféle személyiség van, akiket tudni kell kezelni. Okozhatunk kellemetlen érzéseket is a pároknak, amitől az egész nyitótánc ötlet borzasztónak tűnhet, holott ennek egy szuper izgalmas és szórakoztató programnak kellene lennie, amire a párok boldogan emlékeznek majd vissza. 

Mennyi idő szükséges a koreográfia betanulásához?

A koreográfia betanulásának időtartama függ maga a koreográfia nehézségétől, annak hosszától és a ti tánctudásototoktól. Általánosságban egy 2,5 – 3 perces tánchoz 6 és 8 alkalom szükséges. 

Milyen nyitótánc stílusok vannak és hogyan válasszunk?

Nyitótánc stílusból számtalan van, ezeket be is mutatom ezen az oldalon. Arra a kérdésre, hogy mi alapján válasszátok ki a táncotokat, azt válaszolnám, amit a legközelebb éreztek magatokhoz. Az esküvői nyitótáncon szinte minden megengedett a pároknak. Vannak trendek, de ezeket bármikor áthághatjátok. Én nagyon sokat fogok segíteni abban, hogy olyan táncstílust vállasszatok, ami a ti készségeteknek megfelelő és bátran eltáncolnátok.

Hol tartod a táncoktatást?

A táncoktatás Debrecenben a Valcer táncstudiójában zajlik.

Van lehetőség a násznép számára is esküvői tánctanításra?
Mennyibe kerülnek a táncórák?
Az táncórák csoportos vagy privát jellegűek?

Tartok csoportos és privát táncórákat is, így ez abszolút a kliens igényeitől függ.

Az esküvői helyszínen lehet főpróbát tartani?
Nyitótánc, menyasszonytánc, gyertyafény keringő, meglepetéstánc? Mi a különbség?
Késve döntöttük el, de szeretnénk esküvői nyitótáncot. Van lehetőség extra intenzív oktatásra?
Mibe menjünk a táncpróbákra? Esetleg van lehetőség a helyszínen átöltözni?
Mit vigyünk az első órára?
Nagyon gyenge tánctudással rendelkezünk. Mit várhatunk a nyitótáncunktól?
Nem szoktunk táncolni és szégyellősek is vagyunk. Mit javasolsz, érdemes belevágnunk?
Mi alapján választod ki a nyitótánc stílusát és rakod össze a koreográfiát egy pár számára?
Az esküvői tánctól függhet a ruhaválasztás?
Egy hét alatt is fel lehet készűlni az esküvői táncra?
Mennyi időt érdemes szánni a koreográfia betanulására? Egy alkalom mennyi időt vesz igénybe?
Milyen hosszú legyen a produkció?
Vacsora előtt vagy után érdemes táncolni a nyitótáncot?

Szalagavató tánccal kapcsolatos gyakori kérdések:

Mi alapján érdemes tánctanárt választani? Milyen tényezőket vegyünk figyelembe?

Az mindenképpen pozitív, ha a tánctanár fiatal, fiatalos, mert könnyebben megtalálja veletek a közös hangot. A felkészülés hangulata függ a tánctanár egyéniségétől és a veletek való kommunikációjától. A szalagavató tánc betanulási folyamata is részét képezi az utolsó évnek. Fontos, hogy jól érezzétek magatokat. Egy másik fontos tényező, hogy a tánctanár mennyi mindenben tud segíteni nektek. Bármilyen a tánccal kapcsolatos kérdésben jelen kell lennie. Segít a táncstílus kiválasztásában, segít eldönteni a zenét és a ruhát illető kérdéseket. Próbál egységet teremteni a diákok között, hogy egy csapatként működjenek. Olyan szerepeket oszt ki a tánckoreográfiában, ami mindenki számára elfogatható és saját képességeinek és karakterének megfelel. Nem hagyja, hogy bárki kilógjon vagy kellemetlenül érezze magát egy adott szerepben. A ruhaválasztásnál is fontos, hogy mindenki jól érezze magát a választott ruhában. A zene kiválasztását a ti igényeitekhez és karakteretekhez igazítja . A jó tánctanár végig kísér bennetetek az úton egészen a szalagavató ünnepség napjáig.

Mikor kell elkezdeni a felkészülést a szalagavató táncra?

A szalagavató táncoktatást optimális esetben 12-16 héttel az ünnepség időpontja előtt érdemes elkezdenetek. Ebben az esetben kapkodás nélkül szépen fel lehet építeni és be lehet gyakorolni a koreográfiát. A zene és a tánc kiválasztása akár korábban is megtörténhet, hogy a felkészülési időszakban már csak a koreogrfáiára kelljen összpontosítanotok.

Lehetnek extrém esetek, amikor pár hét áll a rendelkezésünkre a szalagavató tánc betanításához. Magasabb heti óraszámmal pár hét alatt is felkészülhetünk a szalagavató táncra. Tapasztalat alapján mégsem ajánlom nektek az utolsó hetekre hagyni a táncórákat, mert az élvezet helyett stresszesebbé, feszűltebbé válik a felkészülés és nem biztos, hogy teljes magabiztossággal fogtok kiállni a nézőközönség elé.

Hogyan válasszunk olyan táncstílust, hogy mindenki jól érezze magát?

A zene kiválasztásában és megvágásában segítek nektek. Amit mindenképp érdemes átgondolnotok dalválasztás előtt, hogy milyen stílusban szeretnétek táncolni, mi illik leginkább az osztály karakteréhez. Ha van már valamilyen elképzelésetek, az remek, de ha még nincs, az sem baj. Közösen akár valami teljesen egyedi dolgot is kitalálhatunk. Itt az oldalon elkezdhettek ismerkedni a táncstílusokkal, ötleteket gyűjthettek, inspirálódhattok. Legyetek kreatívak és merészek, de ne feledjétek, a hagyományos is lehet hatásos. 

Mire van szükségünk a felkészüléshez? Mennyi ideig tart a betanulás?

A tánc betanulásához legfőképp jókedvre van szükségetek, minden más technikai felszerelést én biztosítok nektek. Az órákat iskolán belül tartjuk, ez történhet konkrétan a tesnevelés órákon is, de az iskolai órarendeteken kívül is megtarthatjuk azokat. A zene kiválasztásában, annak megvágásában is rendelkezésetekre állok. Az táncórákhoz szükséges technikai hátteret én biztosítom nektek. A ruhaválasztásnál megbeszéljük az elképzeléseiteket, én pedig segítek nektek a bérlésben vagy az egyedi elképzelésetek kivitelezésében. Tartunk a helyszínen próbát, hogy szokjátok a teret és az irányokat, valamint a ruhát. Elkísérlek benneteket egészen a nagy napig, hogy mindenképpen jól sikerüljön a produkciótok.

Körülbelül 12-15 alakalom szükséges egy koreográfia betanulásához létszámtól függetlenül. Érdemes időben elkezdeni a felkészülést, hogy magabiztosan és magatokat is szórakoztatva tudjátok előadni a szalagavató táncotokat.

Mennyibe kerülnek a táncórák? Milyen tényezők befolyásolják az árat? Mikor kell kifizetni az oktatást?
Fiús osztálynak is tudsz táncot betanítani?
Mi alapján állítod össze a koreográfiát és a szerepeket a táncban?
Kijössz tanítani az iskolánkba vagy nekünk kell menni a helyszínre?
A ruhaválasztásban és beszerzésében, esetleg készítettésében tudsz segíteni?

Fitt-tánc oktatásával kapcsolatos gyakori kérdések:

Hol tartjátok a fitt-tánc órákat?

Nyíradonyban aktívan tartjuk a fitt-tánc órákat. A sok érdeklődő miatt Debrecenben és környékén is tervezünk azt elindítani. Ha téged is érdekel, akkor kérlek vedd fel velem a kapcsolatot, mert már az is lehet, hogy elindult a fitt-tánc szervezése a te környékeden.

Hogyan tudok jelentkezni hozzátok? Van lehetőség arra, hogy csak megnézzek egy órát?

Természetesen van arra lehetőség, hogy megtekints egy órát. Minden esetben arra kérlek, érdeklődési és jelentkezési szándékodat az oldalon található regisztrációs űrlap kitöltésével és elküldésével jelezd felém. A jelentkezésed után emailben megbeszéljük a részleteket. 

Hogyan zajlik pontosan egy fitt-tánc óra nálatok?

Egy alkalom 60 percnyi mozgásból áll. Az eslő 10-15 percben bemelegítjük az izmokat és szépen lassan feltornázzuk a pulzust. Ezt követően egy 35-40 perces váltott intenzítású gyakorlatokat csinálunk a beépített táncmozdulatokkal. A végén levezetjük az órát az izmok megnyújtásával.

Kinek ajánlott a fitt-tánc?

A fitt-táncot mindenkinek ajánlom, aki szeret mozogni és táncolni. Az egyik leghatékonyabb mozgásforma a súlycsökkentésre, az alakformálásra, illetve egyszerűen a test fitten tartására.

A fitt-táncot mindazoknak ajánlom, akik unják az edzőtermi edzéseket, a hagyományos órákat és szeretnének valami újat kipróbálni.

Azoknak is ajánlom a fitt-táncot, akik eddig szenvedésként élték meg az edzéseket. A fitt-tánc órákon klassz zenékre mozgunk, ezért a kalóriák égetése közben szórakozunk is.

A fitt-tánc táncolni is megtanít. Nem kell hozzá meglévő tánctudás. Az órák alatt gyönyörűen kiépül magától a ritmusérzék és a tánclépések is egyre automatikusabban fognak jönni egymás után.

Nem tudok táncolni. Nem fogom kellemetlenül érezni magam?
Mennyibe kerülnek az órák? Hogyan lehet fizetni?
Van kedvezményre lehetőség?
Mit kell vigyek magammal az órára?
Hányan járnak az órára? Mekkora a létszám?

Felnőtt táncoktatással kapcsolatos gyakori kérdések:

Hol és mikor tartod a felnőtt táncoktatást?

Minden vasárnap 5 és 7 óra között zajlik a felnőtt táncoktatás Debrecenben a Valcer táncstudiójában. Ezen kívül elegendő jelentkező esetén nagyon szívesen indítunk további órákat más időpontban és más városban is. Szerezz magad köré érdeklődőket és indítsuk el nálatok is a felnőtt táncokatatást!

Hogyan tudok jelentkezni? Van lehetőség arra, hogy csak megnézzek egy órát?

Természetesen van arra lehetőség, hogy megtekints egy órát. Minden esetben arra kérlek, érdeklődési és jelentkezési szándékodat az oldalon található regisztrációs űrlap kitöltésével és elküldésével jelezd felém. A jelentkezésed után emailben megbeszéljük a részleteket. Ha nem vagy biztos a jelentkezést illetően, kérdésed lenne még, nyugodtan keress telefonon vagy email-ben.

Csak párban lehet vagy egyénileg is tudok jelentkezni?

A táncokatás során számos lépést egyénileg gyakorlunk be, így nem szükséges párral érkezned. A legjobb mégis az, ha párban vagytok, mert így tudjátok a legkönnyedébben begyakorolni és elpróbálni a tánclépéseket. A felnőtt táncoktatás lehet egy kellemes program is a számotokra legyen szó a partneredről, egy barátról vagy rokonról. 

Van kezdő felnőtt tánc csoport nálad?

A táncórák folyamatos szervezés alatt állnak, hogy a lehető legtöbb igényt ki tudjuk elégíteni. Kezdők számára is indítunk csoportot a jövőben. Kérlek jelezd nekem a jelentkezési űrlap kitöltésével az érdeklődésed/igényed legyen bármilyen jellegű az. 

Kapcsolat

+36 30 558 4753
kurtyanm@gmail.com

Címünk

Valcer Táncstúdió
Debrecen
Monti ezredes u. 3.

Valcer dekor
Valcer dekor